Inloggen

Brieven Belastingdienst

Eén bankrekening voor uitbetaling door de Belastingdienst.

Vanwege nieuwe wetgeving is sinds 1 december 2013 het uitbetalingssysteem van de Belastingdienst aan verandering onderhevig. De Belastingdienst maakt voortaan het bedrag dat voor u bestemd is alleen nog over op een privérekening die op uw eigen naam staat. Dit om fraude tegen te gaan en vergissingen te voorkomen.

Wanneer de Belastingdienst geen persoonlijk bankrekeningnummer van u heeft voor het uitbetalen van de inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet of toeslagen, ontvangt u een brief met het verzoek dit aan de Belastingdienst door te geven. Als er geen juist banknummer bij de Belastingdienst bekend is wordt er namelijk vanaf 1 juli 2015 niet meer uitbetaald.

Het bankrekeningnummer dient te voldoen aan de volgende criteria:
– het moet op naam van de persoon zelf staan
– het mag geen zakelijke rekening zijn
– het mag wel een en/of rekening zijn

Heeft u al een eigen of gezamenlijke en/of-rekening dan kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen met een speciaal hiervoor bestemd telefoonnummer van de Belastingdienst (via 0800-2358356) om het juiste bankrekeningnummer door te geven. Aan de telefoon kunnen de medewerkers van de Belastingdienst mogelijk vragen naar uw geboortedatum en/of BSN-nummer. Uw BSN-nummer kunt u rechts bovenaan de brief vinden bij “uw kenmerk” ook staat deze uiteraard vermeld op uw identiteitsbewijs.
Tevens kunt u via uw DigiD uw bankrekeningnummer doorgeven aan de Belastingdienst. Dit staat ook in de brief vermeld.

Wanneer u geen privérekening heeft op uw eigen naam dan bent u genoodzaakt een nieuwe rekening te openen aangezien het voor de uitbetaling geen zakelijke rekening mag zijn. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw eigen bank.

Meer informatie over deze verandering kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Middels deze link komt u direct op de juiste pagina uit.

Uiteraard kunt u voor onduidelijkheden of vragen ook contact met ons opnemen.


« terug naar het nieuwsoverzicht